Αρχιτεκτονικη Φωτογραφια & Βιντεο

Αρχιτεκτονική Φωτογραφία & Βίντεο

Αρχιτεκτονική Φωτογραφία & Βίντεο

Πριν ακόμη ξεκινήσουμε να ασχολούμαστε επαγγελματικά με την αρχιτεκτονική φωτογραφία η φλόγα και η αγάπη για αυτήν υπήρχε για τα καλά μέσα μας. Τα ταξίδια που έχουμε κάνει αποτέλεσαν το έναυσμα για την ενασχόλησή μας με το interior&exterior design. Ο ρόλος που παίζει η αρχιτεκτονική στην καθημερινή μας ζωή είναι καθοριστικός.

Από τα δροσερά σπίτια που θαυμάζουμε στις σελίδες του Freshome σε ιστορικά και εμβληματικά κτίρια που αναγνωρίζουμε αμέσως, η αρχιτεκτονική μας περιβάλλει καθημερινά. Οι αρχιτέκτονες πίσω από αυτά τα κτίρια και τα σπίτια είναι αυτοί που μας έμαθαν να αγαπάμε και να βλέπουμε την αρχιτεκτονική αισθητική μέσα από τον φωτογραφικό μας φακό.

Σύγχρονοι Αρχιτέκτονες του 21ου αιώνα όπως οι Tom Wright, Renzo Piano, Frank Gehry, Jean Nouvel και η Zaha Hadid αλλά και παλαιότεροι όπως ο Antoni Gaudi, Michelangelo, ο Ustad Ahmad Lahauri, ο Ικτίνος, ο Καλλικράκτης, είναι οι άνθρωποι που μας έμαθαν μέσα απο τα έργα τους το πώς να βλέπουμε ένα κτίριο όχι ως ένα απλό κτίριο, αλλά ώς ένα θέμα απαράμιλλης ομορφιάς το οποίο ποζάρει επιβλητικά και με μοναδικό τρόπο κάθε φορά μπροστά στα μάτια μας και στον φωτογραφικό μας φακό. Με την αρχιτεκτονική φωτογραφία ξεφεύγουμε σε έναν άλλο κόσμο.

Εξερευνούμε όλα τα οπτικά στοιχεία του κάθε έργου, τις χρωματικές συνθέσεις και τις συνθέσεις υλικών, αφηρημένες ή μη τις οποίες χρησιμοποιεί ο κάθε αρχιτέκτονας στα δημιουργήματα του. Η αρχιτεκτονική φωτογραφία είναι ένα ιδιαίτερο είδος φωτογραφίας και ένα από τα αγαπημένα μας. Απαιτεί υψηλής τεχνικής γνώσεις, εξειδικευμένο εξοπλισμό, αγάπη για το design και την αρχιτεκτονική.

Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι υψηλής αισθητικής, ένας συνδυασμός δημιουργικότητας, άρτιας τεχνικής και κατανόησης του οράματος του αρχιτέκτονα.

Τον ελεύθερο μας χρόνο θα μας δει κάποιος πολύ συχνά να διαβάζουμε και να μελετάμε περιοδικά όπως τά Architectural Digest, Dwell, Architectural Record, Interior Design, Metropolis, Domus, Frame, ICON ή να συζητάμε με τις ώρες με τους πολύ καλούς φίλους μας και αρχιτέτονες Πουσπουρίκα Ιωάννη και Αρισταρχο Παμπουκα και να ανταλλάσσουμε γνώμες και απόψεις.

Έπειτα από μια οκταετή ενασχόληση στον τομέα αυτό, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως εξειδικευόμαστε στη φωτογράφιση-βιντεοσκόπιση εσωτερικών και εξωτερικών χωρών, κτιρίων, επαγγελματικών χώρων, καταστημάτων, ξενοδοχείων, airbnb και real estate.

Απολαύστε την γκάμα των φωτογραφιών μας στο κάθε project μας στο ιστολόγιο και το μπλογκ μας.

Περισσότερα